Muumien hiihtokoulu 2017

logo3 muumi60

Muumien hiihtokoulu 2017

Kangasalan Latu järjestää Muumien hiihtokoulun tänä vuonna 18.-19.2.2017


Viikonlopun aikana tutustutaan suksien käsittelyyn ja hiihdon perusasioihin ja -tekniikoihin hauskasti ja lapsilähtöisesti. Hiihtokoulussa liikutaan monipuolisesti ja leikitään suksilla erilaisia hiihtoleikkejä. Leikin kautta opitaan suksien hallintaa, tasaisella hiihtämistä, nousuja ja laskuja sekä kaatumista ja ylösnousemista. Muumien hiihtokoulu on monipuolista liikunnan riemua suksilla. Lapsena saatu kipinä hiihtoon säilyy monesti läpi elämän.

Hiihtokoulu järjestetään Kangasalla Sorolan montussa, Aseman tienvarressa.

Ryhmiä on tänä vuonna kaksi:

  • Muumiperhe, 2-4-vuotiaat lapset, oma aikuinen mukana suksilla, klo 10.00-11.00, ryhmään mahtuu 15 lasta
  • Muumipeikot, 5-6-vuotiaat lapset, klo 12-13.30, ryhmään mahtuu 20 lasta

Ilmoittautuminen sähköpostilla osoitteeseen: kangasalan.latu@gmail.com

Osallistumismaksu 20€/lapsi. Ohjeet osallistumismaksun maksamiseen toimitetaan sähköpostitse.


Ohjeita hiihtokouluun:

Lapsella tulee olla toimivat ja ennen kaikkea oikeankokoiset sukset, siteet, hiihtokengät ja sauvat. Omatoimisuuteen kannustaa se, että lapsi saa sukset itse jalkaan ja pois. Välineissä tulee olla lapsen nimi, jotta vältytään sekaannuksilta, sillä välillä voimme leikimme myös ilman suksia tai sauvoja.

Pukeutumisessa huomio tulee kiinnittää käytännöllisyyteen ja säänmukaiseen kerrospukeutumiseen. Käsiin lämpimät käsineet ja villasukat monoihin.

Tunnit alkavat tasan ilmoitettuna aikana. Toivomme, että lapsesi on silloin valmiina alkupiirissä sukset jalassa. Muumiperhe-ryhmässä oma aikuinen on suksilla mukana koko tunnin ajan. Tunti päätyy loppupiiriin ilmoitettuna aikana. Sen jälkeen muumihiihtäjä voi mennä yhdessä oman perheen kanssa ja vastuulla nauttimaan nuotion loimusta, makkaranpaistosta ja kuumasta mehusta, joka muumihiihtäjille tarjotaan joka kerran jälkeen. Muulle perheelle ja omalle aikuiselle voi tuoda omia makkaroita.

Parkkitilaa on montun kohdalla rajoitetusti. Tursolan päiväkodin ja koulun pihassa on väljempää pysäköintitilaa.

Huomioikaa myös, että ”montulla” ei ole vessaa.

Pakkasraja tuulen voimakkuudesta riippuen noin 15 astetta. Mikäli pakkasta on liikaa tai lunta liian vähän, hiihtokoulu joudutaan peruuttamaan.

Vanhemmat ovat tervetulleita suksien kanssa avustamaan ohjauksessa !


Muumien hiihtokoulun ohjaajana toimii

Sari Kontio p. 050 534 7726


ULKOILUSTA TERVEYTTÄ – HIIHDOSTA ELÄMYKSIÄ