Muumien retkeilykoulu 27.8-1.10

TERVETULOA MUUMIEN RETKEILYKOULUUN!
Kangasalan Latu ry järjestää Muumien Retkeilykoulun Kangasalan kunnan Vallitun leirialueella 27.8. – 1.10.2019 välisenä aikana tiistai-iltaisin klo 17.30 – n. 19.30. Vallitun leirin osoite on Vallituntie 140.
Ilmoittautua voi kurssin vetäjänä toimivalle Antti Nikkiselle sähköpostilla osoitteella: antti.nikkinen@kangasala.fi tai tekstiviestillä numeroon 040 5627572. Osallistuvan lapsen nimi ja ikä sekä vanhemman sähköpostiosoite tai puhelinnumero ovat tarpeen mahdollisen kurssin aikaisen yhteydenpidon vuoksi. Kurssille otetaan max. 16 lasta ilmoittautumisjärjestyksessä.

Leirikoulun hinta on 20 €/lapsi ja se pitää maksaa 27.8.2019 mennessä Kangasalan Ladun tilille:
Aito Säästöpankki FI60 4510 0010 0343 33 varmistaakseen osallistumisensa kouluun.
Viitteeksi: Retkeilykoulu ja lapsen nimi.

Retkeily on harrastus, johon ei aluksi tarvita kalliita varusteita, aivan tavalliset ulkovaatteet sään mukaan riittävät ja kosteutta kestävät jalkineet, kumisaappaat tai ulkoilukengät kelpaavat. Kumisaapas ja villasukka ovat usein metsässä paras valinta kelillä kuin kelillä. Vaatetuksessa kerrospukeutuminen mahdollistaa vaatteiden vähentämisen tai lisäämisen tarpeen mukaan. Sateen varalta on hyvä olla sadevarusteet mukana. Ne puetaan päälle vain jos sade yllättää. Jos sataa kovasti, Vallitussa päästään sadetta pakoon laavun tai ruokailukatoksen suojaan.
Repussa on hyvä olla mukana jonkinlainen istuinalusta, jolla istuen voi sitten evästauolla nauttia kotoa mukaan otettua evästä. Evään on hyvä olla sellaista syötävää ja juotavaa, jota lapsi normaalistikin nauttii välipalana. Retkeilykoulun viimeisellä kerralla Kangasalan Latu ry tarjoaa mehua ja makkaran, jonka lapsi saa paistaa nuotiolla itse tai vanhempien avustuksella. Eväät ja istuinalustan lapsi tuo mukanaan repussa, lapsen kokoon suhteutetussa pienessä päivävaellusrepussa. Sellaisessa, jossa mielellään on rintaremmi. Se estää repun olkahihnojen valahtamisen alas lapsen olkapäiltä. Remmin voi tarvittaessa tehdä vaikka irtohihnasta. Repussa on hyvä olla muutama vaihtovaate (taukotakki, vaihtosukat ja käsineet). Vanhemmat ovat tervetulleita mukaan kurssille, silloin lapsella on turvallisempi olo vieraassa porukassa.

Retkeilykoulun ohjelmarakenne on seuraava:
Alkuräppi:
Retkijalka vipattaa
kohta metsään mennä saa,
tänään meitä opettaa (Muumihahmon nimi aiheen mukaan, esim. )Tuutikki!

Käydään lasten nimet läpi taputtaen käsiä yhteen

Lapset jaetaan pareiksi Muumi-korteilla

Lyhyt alkuleikki

Alkutarina ja päivän teeman esittely ANTIN MUUMIKIRJASTA

Aiheen mukaista liikkumista kävellen ja puuhailua maastossa

Sopivassa välissä evästauko

Harjoituksia tai aiheeseen liittyvien välineiden ja niiden käytön esittelyä

Jos on pysähdytty metsään, kävely takaisin

Lopputarina ja ohjeistus seuraavaan kertaan

Loppuhuuto

RETKEILYKOULUSSA KÄSITELTÄVÄT ASIAT:
27.8. Luonnossa liikkuminen (Nuuskamuikkunen) ja Retkeilytarvikkeet (Muumimamma)
3.9. Luonnontuntemus (Hemuli) ja Retkiruoka ja retkikeitin (Nipsu)
10.9. Leiriytyminen ja tulenteko (Muumipappa) ja Turvallisuus ja toiminta hätätilanteessa (Tuutikki)
17.9. RETKEILYKOULUA EI OLE, ANTTI ON RUSKARETKELLÄ LAPISSA
24.9. Ryhmätoiminta ja kaveruus (Muumipeikko) ja Kädentaidot (Pikku Myy)
1.10. Kerrataan opittuja asioita ja vietetään nuotioilta
Opetettavat asiat voivat tulla esiin Retkeilykoulun aikana eri kerralla kuin on suunniteltu, mutta käsitellään niitä ja palataan uudelleen opetuksen edetessä. Edellisen kerran asioista kysellään seuraavalla kerralla, mitä lapsille on jäänyt mieleen ja aiheisiin palataan myös myöhemmillä kerroilla. Lapsilähtöisesti edetään ja perehdytään hyvän harrastuksen perusasioihin.

Vallitussa tavataan!

Terveisin
KANGASALAN LATU RY
Antti Nikkinen

Pahoittelut aiemmasta ilmoituksesta missä oli erheellistä tietoa.